Duben 2023 na GEVO JM

Měsíc duben, to je na gymnáziu pestrý měsíc. Pro naše maturanty a IB studenty přináší napětí při písemných maturitních zkouškách, pro uchazeče ze základních škol nervozitu při přijímacích zkouškách. Pro všechny ostatní studenty je to několik dnů vzdělávacích aktivit mimo školu. Letos naši studenti objevovali a poznávali krásy Čech na různých místech v Praze, Liberci i ve starobylé Kouřimi. Navštívili různá místa - laboratoře,  botanické a zoologické zahrady, galerie, literární čtení i specializované prohlídky Prahy a okolí. Jedno video za všechny, které vytvořili naši studenti po návštěvě soch Davida Černého.

Na výměnný pobyt do Hamburku vyrazilo několik studentů-němčinářů, využilo možnost připojit se ke studentům GEVO Sázavská, která pobyt zařídila. Studenti zapojení do DofE vyrazili na expedici pod stan do probouzející se jarní přírody.

Vrcholem celoročního bádání a sepisování byla  pro studenty 3.C a 5.AB prezentace a obhajoba ročníkových prací. Pod vedením zkušených učitelů se naučili mnoho dovedností, které se jim budou velmi hodit při studiu na vysokých školách.

Poslední dubnovou středu se všichni studenti a učitelé GEVO Jižní Město a GEVO Sázavská mohli zúčastnit 5.ročníku Den Cupu - orientačního běhu Milíčovským lesem s plněním různých úkolů, letos na téma Malý princ u příležitosti 80 let od vydání nejznámějšího literárního díla francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Na start se postavilo (a do cíle dorazilo) rekordních 31 dvojic. Děkujeme všem závodníkům i organizátorům!

A poslední pátek v dubnu byl i posledním dnem ve škole pro naše maturanty. Připravili zábavný dopolední program “Poslední zvonění” a zabavili tak nejen všechny studenty, ale i učitele, jak je vidět na videu.


Focení tříd a učitelů proběhlo za aprílového počasí, outfity si studenti domluvili v rámci tříd.