Den Cup 2023

S radostí oznamujeme, že letošní DEN cup již zná své vítěze. Letos poprvé v historii závodu mají svůj „zářez“ na poháru členové profesorského sboru, a to konkrétně Karla Čížková a Miroslav Houska, kteří ukázali, že mají nejenom pod čepicí, ale také v nohách. Gratujuleme!

Letošní ročník závodu se opět zapsal do historie – na start se postavilo (a do cíle dorazilo) rekordních 31 dvojic! Rovněž jsme letos představili novinku ve formě podkategorie „Nejlepší mladé talenty“, která vznikla pro nyní již velmi početnou líheň orienťáckých talentů z primy a sekundy.

V tomto roce nás závodem provázel Malý princ francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho, neboť je letos pěkné výročí 80 let od uvedení na literární scénu. DEN cup je proti tomu benjamínek, když letos oslavil 5 let svého působení na poli prestižních orienťáckých závodů. Účastníci malovali beránka, hledali v lese lišku, která si ochočila Malého prince, určovali, od koho se Malý princ co naučil, nebo třeba zjišťovali, kolik váží takový baobab z jiné planety. Zkrátka bylo hodně co zažít a kdo si to letos náhodou nechal ujít, nechť stejnou chybu příště neudělá😊!

Mockrát děkuji všem zúčastněným – organizátorům i účastníkům a těším se příští rok, kdy nás čeká již 6. ročník DEN cupu!

Za organizátory Ladislav Merta