Vánoční koncert 2022

Vánoční koncerty mají na naší škole tradici již od roku 2000. Konaly se skoro každý rok, někdy je vystřídaly školní muzikály, ale ze známých důvodů se poslední koncert konal v roce 2019. Tehdy u toho byla i Česká televize a byl to moc povedený koncert. Nyní po třech letech stál před námi nelehký úkol obnovit zpřetrhanou tradici.

Veliké poděkování patří trojici studentek Agátě Pomahačové, Kateřině Martincové a Adrianě Fialkové, které si vzaly obnovu vánočních koncertů za svůj hlavní úkol. Společně s Lenkou Vašátkovou a dalšími učitelskými kolegy připravili hodinové pásmo písní nejen vánočních.

Celým koncertem se nesl příběh rodiny a vztahů v rodině,  příběh o hledání a nalézání. Do zpívání se podařilo zakomponovat studenty celé školy. Koncert, který studenti a učitelé připravili a nacvičili během několika prosincových dní, byl opět krásný.

Vybrali jsme ohlas jedné z našich absolventek Kláry Kocourkové: "Měla jsem tu čest vidět to celé s Tončou (dcerou)... A bylo to impozantní. Vážně skvělé. 2003-2009 jsem byla na druhé straně, zpívala, tančila a snažila se dodržet vše, co naše dirigentka úsměvu chtěla ... A bylo to jako vždy nezapomenutelné."

Moc děkujeme více jak 30 studentům a kolegům, kteří pro nás připravili nádherný začátek vánočních svátků.

Video z koncertu - 1. část  https://www.youtube.com/watch?v=pbfFFHZFS_I

Video z koncertu -2. část https://www.youtube.com/watch?v=auiSos7T1fU