Únor 2023 na GEVO JM

Na únor nám připadla nejvýznamnější společenská akce školy - 27. maturitní ples GEVO Jižní Město. Celá škola žila nejen samotným plesem, který se uskutečnil v sobotu 11. února v Lucerně, ale i přípravami na něj. Studenti prvních ročníků trénovali mnoho hodin nástup, maturanti a učitelé nacvičovali s velkým úsilím taneční, ba až přímo choreografická díla. Na taneční čísla se můžete podívat na sociálních sítích školy (viz odkazy níže). Na ples přišlo více než 1500 lidí. Moc děkujeme!

Skupina vybraných studentů a učitelů v průběhu ledna připravovala a na začátku února realizovala již 2. ročník SWAPu. Dali jsme tak nepoužívaným věcem nový život. Nevyměňovali jsme však jenom věci, naše škola se také připojila k Mezinárodnímu dni dětské onkologie a vybrali jsme částku takřka 9 000 Kč pro Šanci Olomouc. Tuto charitativní akci zorganizovali studenti. 

Dále studenti dokončovali dlouhodobý projekt o urbanizaci Prahy. Na školu zavítali odborníci na revitalizaci sídlišť. Z diskuze studenti připravili krátký záznam, který brzy zveřejníme.

V únoru pronikli studenti a učitelé GEVO opět do médií. V rámci prezentování nově vydané publikace ke 100 letům Velké Prahy dávali její spoluautoři Martin Formánek a Vít Rýpar - učitel GEVO a absolvent GEVO, dnes také učitel - rozhovor na Českém rozhlase Dvojka a v České Televizi.

Zveme vás ke shlédnutí našich video záznamů z maturitního plesu 2023:

- slavnostní nástup a imatrikulace studentů 1.A, 1.B a 1.C zde

- slavnostní nástup 6.A, 6.B a 4.C zde

- stužkování maturantů 6.A, 6.B a 4.C zde

- předtančení maturantů zde

- předtančení učitelského sboru zde

Ples se nám povedl, pojďme se těšit další. 28. maturitní ples GEVO JM je naplánovaný na sobotu 2. března 2024.