Týden oslav 30. výročí školy

Gymnázium Jižní Město založila Jiřina Preissová, Jiří Němeček a Jan Volt dva roky po Sametové revoluci. Dne 1. září 1992 byla naše škola slavnostně otevřena. Pro současné studenty, jejich rodiče, absolventy, kolegy a přátele školy připravili naši studenti a učitelé velkolepé oslavy 30. výročí školy.

V pondělí 19.září se konala na GEVO Jižní Město velká zahradní párty. Desítky absolventů přišly pozdravit své učitele a bývalé spolužáky, poslechnout si hudební vystoupení z našich školních muzikálů, pochutnat si na bohatém pohoštění, GEVO dortu ze 150 vajec a limonádě a pivu z pivovaru Chříč, který založil jako sociální podnik náš absolvent. V přírodním kině na venkovní zdi naší školy se promítala světová premiéra dokumentu o založení Gymnázia Evolution. V 17:00 všichni účastníci zamávali na pilota armádního vrtulníku, našeho absolventa, který přiletěl složit hold naší škole. Studenti bavili děti našich absolventů hrami a malováním na obličej. Při nákupu nových triček s logem GEVO mohli všichni podpořit naši sbírku na AED přístroj, který bude umístěn v naší škole pro případ neodkladné resuscitace. Slavilo se a povídalo a vzpomínalo a veselilo od 16 hodin do pozdního večera.

V úterý 20.září oslavila 20. narozeniny naše mladší sestra, gymnázium GEVO Sázavská. Pro sázavské studenty to byl den plný her a hádanek a od 14 hodin shlédli Cimrmanovu hru České nebe, kterou secvičili učitelé GEVO Sázavská. Pozvání na obnovenou premiéru přijal i sám autor Zdeněk Svěrák. Studenti mu po představení kladli otázky a došlo i na foto. V odpoledních a večerních hodinách přišlo do školy popovídat, zavzpomínat a shlédnout hru České nebe mnoho absolventů GEVO Sázavská.

Ve čtvrtek 22. září vyvrcholily narozeninové oslavy večerním koncertem v multikulturním prostoru Stará čistírna v Bubenči. Stovky našich studentů a jejich rodičů, učitelů, absolventů obou gymnázií zaplnili parket a přilehlé prostory a společně omládli při poslechu školních hitů naší Učitelské kapely. Zřizovatelé školy Jiřina Preissová a Jiří Němeček pak na podiu ocenili 19 učitelů a zaměstnanců školy, kteří jsou členy GEVO týmu již více jak 20 let. Členové kapely Wohnout nás pozdravili slovy: “Ahoj, sympaťáci!”  a zahráli na prvním koncertě hraném pro školu to nejlepší ze svého repertoáru. Velký taneční parket  byl plný i po Wohnoutech, muziku do nás do 23:30 pouštěli naši dva učitelé DJové Manuel Contreras a Dunstan Clarke.

Těšíme se na další společné akce a setkání. Celý školní rok bude ve znamení oslav 30 let GEVO, akce budou nejen pro stávající studenty a učitele, ale i pro všechny příznivce GEVO. Budeme rádi, když budete slavit s námi!

Video z oslav ve škole 19. září 2022

Video z koncertu 22. září 2022