Projektový týden 5. - 8. 12. 2022

Projektový týden 5. - 8. 12. 2022

Dnes 21. 11. 2022 začíná přihlašování na náš tradiční Projektový týden, který proběhne 5. - 8. prosince 2022. Studenti se přihlašují přes SIS. 

Zde je přehled aktivit, ze kterých si naši studenti mohou vybírat:

"There is no plan/et B" aneb Co mohu změnit ještě dnes?

V projektu se zaměříme na problematiku fast fashion, jeho dopady na nás, na životní prostředí a pokusíme se uvědomit si hodnotu oblečení. Zároveň se můžete těšit na bojovku mimo školu, mnoho prostoru pro diskuzi, zkoušku kritického myšlení a hledání si své vlastní cesty. Odcházet budete s myšlenkami, které můžete uplatnit ještě dnes.

Bydlení pro živočichy kolem nás

Tvorba ubytoven a přístřešků pro naše sousedy na zahradě a v okolí. Podstata aktivit je rukodělná činnost, ale neobejdeme se ani bez teoretických znalostí. :)

Film Analysis

We do a lot of analysis of literature in our English and Czech classes, but what about Films? In this project, we will watch four different classic films and learn some ideas and terms from the world of film criticism. After each screening, we'll discuss and debate the meaning of each film.

Christmas cooking/baking

We are going to teach you some Christmas recipes that you will make along with us. We will be doing this project online, as you will need access to your home kitchens. The exact recipes will be confirmed shortly and we will share the ingredients that you will use. It is important that you have a computer or phone with a working camera as it will be necessary to show your process, so that we can help with any problems you run into while cooking.

Interaktivní mapa pražské MHD

Interaktivní mapa jedné z linek pražské MHD.

Let's Dance!

Poď si s nami užiť radosť z pohybu a hudby! Čaká ťa ponuka workshopov tanečných štýlov od výmyslu sveta: jive, hip-hop, tango, waltz, contemporary... Okrem základných krokov a trikov sa naučíme improvizácii i kultovým choreografiám. A nebude chýbať ani overená klasika z minulého roka: salsa, cha-cha, bachata, či reggaeton!

Jak na prezentování?

Proč vůbec prezentovat? Co má mít dobrá prezentace? Jak dobře prezentovat? Všechno to spolu vymyslíme a vyzkoušíme.

Jaký mám učební styl?

Otestování vlastních učebních stylů. Tipy a rady pro jednotlivé styly učení.

Let's make a stop motion Godzilla movie

We're going to build a small town (or high street depending on time and detail) then smash it to pieces!

The idea is to make a disaster movie using the stop motion ipad app, so only with photos. We'll create a story board and a set from cardboard boxes and packaging that you will need to bring in from home. We'll make characters and a monster from play doh and then make a short photo story using the app. At then end of the story the monster will smash up the set.

Létající sochy a prostorové instalace

Budeme vytvářet sochy/plastiky/objekty z lehkých materiálů (papír, látky, dráty, plast), které mohou být zavěšeny v prostoru v budově školy nebo na zahradě.

Návrh a tvorba kostýmu / brnění

Vytvorenie návrhu kostýmu, plánu na výrobu a pokus o výrobu či už modelu alebo skutočnej veľkost

Návrh letáku v angličtině s tématem duševního zdraví pro rok 2023

Velmi pravděpodobně dojde k dohodě se softballovou reprezentací České republiky ohledně kampaně za duševní zdraví. Potřebujeme navrhnout "leták, dárkový předmět" pro reprezentaci ČR k prezentování na akcích mistrovství světa, mistrovství Evropy. Hledám šikovné grafiky ale též PR.

Nemusím se bát

Spolupráce s dobrovolnickou organizací SpoluSvět. Aktivity zaměřené na podporu zdravotně znevýhodněným dětem a jejich rodinám. Beseda, research, simulace života s znevýhodněním, tvorba podporujících placek. 

Poraď si s ručními pracemi

Cílem projektu je zvládnutí různých technik ručních prací a vytvoření užitného nebo okrasného výrobku.

Síla fotografie

Žijeme v době, která je velmi vizuální. Fotografie řekne často dokonce více než Rafaelo, které vydá na více než 1000 slov :-D. Sociální sítě jsou denně plněny fotografiemi zcela nevšedními, ale i všedními. Správně "uchopená" fotografie může mít velký vliv. Může zachytit objekt, ale také okamžik, náladu či emoci.

V rámci projektu bychom se zaměřili krátce na teorii fotografie (co dělá dobrou fotografii dobrou fotografií) - s tím by nám ideálně pomohl osobně zkušený fotograf Aleš Vopat (na tento workshop budeme vybírat symbolickou částku 100 Kč) či různé internetové tutoriály. Cílem je zjistit, jak vytvořit kvalitní fotografii, která zaujme a něco sdělí.

Naším primárním přístrojem bude mobilní telefon. Pokud vlastníte zrcadlovku a chtěli byste fotit na ni, neváhejte si ji přinést.

Vánoční koncert

Připravit skvělý program na GEVO vánoční koncert 2023.

Videotvorba

GEVO JM je zapojeno do projektu: Na cestě k udržitelnému rozvoji na SŠ. V rámci tohoto projektu se účastníme mj. aktivity videotvorby. Za pomoci odborníků (např.: kameramana) se studenti učí vytvořit vlastní video, které je také výstupem daného projektu. Pokud nejste v projektu Videotvorba zapojení, vůbec nevadí, můžete se stát jeho součástí pouze na čas projektového týdne. Budete se moci účastnit spolu se zapojenými spolužáky na tvorbě videa a tím se naučit něco nového a zároveň pomoci tvůrcům s jejich prací. Jeden z dní (pravděpodobně úterý) strávíme dvě hodiny na SŠ na Smíchově, která má k dispozici techniku, kterou si budeme moci vyzkoušet. Třeba Vás projekt zaujme a rozhodnete se v něm pokračovat s námi, ale vůbec to není nutné. Budeme se na Vás těšit!

Za východem ☀️ na Sněžku

Vydáme se za východem ☀️ na naší nejvyšší horu Sněžku. Pokud bude sněhová pokrývka dostatečná půjdeme na skialpech, pokud bude příliš malá půjdeme pěšky. Více info na naší schůzce.

Harmonogram:

1. Den - příjezd z Prahy do Krkonoš a následný výšlap na horskou boudu.

2. Den - ranní výšlap za východem sluníčka na Sněžku. Ze Sněžky sjedeme/sejdeme do Pece pod Sněžkou a odtud autobusem do Prahy.