Co se dělo na GEVO JM v říjnu 2022

Co se dělo na GEVO JM v říjnu školního roku 2022/23 


Na začátku října vyrazila 4.A a 4.B na 4 dny na historickou exkurzi “Život na hranicích a hranice v nás v 19. a 20. století". Cestou do Polska se zastavili v Hlučíně a Opavě a prohlédli si pěchotní srub v Milostovicích. Velmi působivá byla exkurze v Osvětimi. Dále navštívili Krakov a Veličku, Ostravu, muzeum Sigmunda Freuda v Příboře a muzeum Tatry v Kopřivnicích.

Ve škole proběhly nové projekty a akce pro studenty: Marshmallow challenge (studenti si zvolili velikost a způsob spolupráce týmu - živnostnik, partneři, s.r.o nebo a.s. - a stavěli co nejvyšší věž ze špaget, marshmallownů a provázků za cca 25 minut), Divadlo v parku, návštěva České národní banky (5.A a 5.B) a prezentace studia v zahraničí (3.A, 3.B a 1.C)

Výlet 2.A a 2.B do jižní Anglie se vydařil nejen díky parádnímu počasí, ale i zajímavému programu. Autobus dorazil tunelem pod kanálem La Manche z Jižního Města až do Greenwich Parku, odkud pak výprava vyrazila na první prohlídku nejvýznamnějších londýnských pamětihodností. Studenti bydleli v rodinách a během 5 dní měli možnost zdokonalovat se v angličtině a navštívit mnoho zajímavých míst. V Londýně to byla mimo jiné slavná bohémská čtvrť Camden Town, British Museum, pevnost Tower a blízký Tower Bridge a mnoho dalšího. V okolí Londýna studenti pak navštívili hrad Windsor a zámek Hampton Court a zajeli také do historického univerzitního města Cambridge.

Na čtvrtek 20.října jsme připravili 2. ročník #kitesforeducation. Ve škole studenti diskutovali o významu vzdělávání a jak je důležité mít k němu přístup. Pod vedením učitelů připravili studenti pracovní listy pro ZŠ o Afgánistánu a právu na vzdělání a poslali je do spřátelené školy v Kalifornii. Vyvrcholením akce bylo samotné pouštění draků na Letenské pláni, které zaujalo i noviny Pražský deník. Na akci jsme pozvali i další školy, aby si jejich žáci také prostřednictvím pouštění draků symbolicky připomněli právo na vzdělání všech dětí na světě.

Za slunečného počasí se uskutečnil 7. ročník GEVO Triatlonu - závod organizovaný našimi tělocvikáři pro studenty a učitele obou škol, absolventy a přátele školy. Plavání 400 metrů v bazénu, o týden později 15 km na kole + 5 km běh v Milíčovském lese. 

V pátek 14.10. jsme měli “branné” cvičení celé školy. Nejdříve poplach a evakuace školy. Následně si učitelé a studenti mohli vyzkoušet hašení ohně na naší zahradě. To vše pod odborným vedením hasičů Městské části Praha - Újezd a policistů z Městské část Praha 11.

Video z evakuace školy 14. října 2022