Březen 2023 na GEVO JM

Po jarních prázdninách proběhla týdenní bloková výuka v duchu školního motta “Vidíme svět v souvislostech”.  Studenti 2.AB, 3.AB a I.C vytvořili skupiny o 16 lidech napříč všemi třídami a zkoumali, zpracovávali a na závěr týdne prezentovali výsledky své práce na téma: (Ne)dostupnost bydlení, Co to je odpad?, Doprava ve městě, Lidé na okraji společnosti, Literatura žije!, Nezaměstnanost, Paměť města, Voda ve městě. Studenti 2.C, 4.AB pomáhali a na vlastní kůži zjišťovali, jaké je to být dobrovolníkem, co to přináší jim a co společnosti. Studenti 3.C, 5.AB měli stáže na vysokých školách, aby se příští rok mohli snadněji rozhodnout jakou studijní cestou se vydat. 

Den inaugurace nového prezidenta České republiky oslavili studenti a učitelé slavnostním oblečením v barvách červené, modré a bílé. Studenti dále začátkem března uspořádali GEVO fešácký den 2023 a celý den byli v elegantních outfitech tzv. jen tak. Krásu svých výtvarných děl prezentovali studenti IB2 celé škole na vernisáži.

Pět našich studentek se v březnu zúčastnilo Studentského projektového fóra, které po třinácté zorganizovalo Gymnázium Na Zatlance. Studentky prezentovaly v novém prostředí před novým publikem a odbornou porotou své projekty „Fast Fashion“ a „Nemusíš se bát“ z našich únorových Projektových dnů. 

A několik studentů se zapojilo do víkendové akce Ukliďme Česko, pracovali na Jižním Městě, v Říčanech, na Libuši, v Kunraticích,  ale i například v Brdech.